Aiheekseni olen löytänyt suden. Se taase poiki tämän vuoden luontokuvasta, jossa kolme sutta ajaa takaa karhua. Tavanomaisesta poikkeava asetelama ja siksi tosi kiinnostava - ainakin minusta.

Minulla siis on jo kyseinen kuva. Lisäksi olen löytänyt netistä jokusen sopivan muun teemaan liittyvän teoskuvan. Historiallista perspektiiviä tulisi naarassudesta kera Romuluksen ja Remuksen: saatavilla runsaasti erialisia versioita ko veistoksesta. Lisäksi Italiassa on käytössä 50 sentin arvoinen postimerkki, jossa sama aihe.

Maalaustaiteessa susi ei ole lainkaan mikään tuntematon aihe, mm. Rubensilla on teos nimeltään Wolf and Fox Hunt ja muitakin tekijöitä löytyy, myös nykyhetkestä. Ja kiinnosytava on minusta myös Kalevi Palsa, jolla on teemana ollut ihmissusi.

Kirjallisuudessa susi on ollut esillä aina Aisopoksen saduista asti. Ja musiikissakin susi tunnetaan. Ainakin Tsaikovskin Prinsessa Ruusunen -baletissa on Punahilkka ja susi.

Teksnisenä toteutuksena olen miettinyt leikkaa-liimaa tekniikkaa, eli kartonkia, pahvilaatikkoa ym. tarpeeksi jäykkää matskua.